Kern Coaching Online

Je Levensverhaal schrijven

 

op zoek naar zingeving

Het schrijven van je eigen levensverhaal is een heel proces. Door het te schrijven, kun je dingen loslaten door ze in een ruimer perspectief te plaatsen. Je herkent de eigen hulpbronnen die je hebt ingezet. De focus ligt op het heden en de toekomst. Je gaat op zoek naar zingeving (welke zin geef je aan bepaalde gebeurtenissen?) . Je wordt uitgenodigd op zoek te gaan naar de rode draad in je leven, wat zeer verhelderend kan werken!

Het vertellen van je verhaal herstelt het contact met jezelf, het gaat niet zozeer om het vinden van oplossingen, maar meer om het verkrijgen van begrip voor jezelf, je leven en de mensen die hier een rol in hebben gespeeld. Het verhaal is heilig en heilzaam, het kan de waarheid op verschillende manieren belichten. Op deze manier wordt het voeding voor de ziel. Het verhaal kan je bevrijden en inspireren.

Het is als het ware schatgraven naar eigenheid en kracht. Je talenten vinden in de behaalde successen, maar ook in hoe je omging met tragedies of verliezen. Dit alles vanuit acceptatie : dit was en is mijn leven. Als je je eigen verhaal kunt aannemen zoals het is, met alle mooie en moeilijke kanten, kun je in het hier en nu leven en de toekomst op een positieve manier tegemoet zien. Het perspectief kan zich dan verbreden en het verhaal dat je jezelf vertelt over je leven kan meer nuances krijgen. Er ontstaat dan ook meer ruimte voor doelen die je voor de toekomst wilt kiezen.

Schrijf je levensverhaal onder begeleiding van een Personal Coach in een aantal sessies. Je krijgt opdrachten die je thuis uitwerkt, en tijdens de sessies krijg je meer inzicht in de patronen tot nu toe, en hoe je deze waar nodig kunt halen. Je gaat inzien dat je levensverhaal ook een bron van kracht is. Het is ook mogelijk je verhaal mondeling te vertellen en de coach te laten schrijven.

De Coach Loes Vrolijk is een ervaren coach. Zij volgde bij Eva de Waard Biografieschrijven en werkte als schrijver mee aan het project Levensboek schrijven voor ouderen. Zij schreef in 2010 een uitgebreid eigen levensverhaal.


Get Adobe Flash player Plugin by wpburn.com wordpress themes