Kern Coaching Online

Personal Coaching kan allerlei aspecten van het leven tot onderwerp hebben.

Ieder mens heeft in zijn leven wel eens omstandigheden waarbij het fijn is als iemand met je meekijkt. Met name in veranderingsprocessen (andere baan, geen baan, met pensioen, ziekte en burnout) kan het nuttig zijn om inzicht te krijgen in de keuzes die je maken wilt en een pad uit te stippelen naar het doel dat je wilt bereiken. Iedere crisis bevat ook mogelijkheden voor groei en zelf-verwezenlijking. Als coach met veel levenservaring help ik je in deze fase graag een volgende stap te zetten.

Stappenplan

Werkmethode

De werkmethode van een coachingstraject bestaat uit 5 fases:

  1. Inventarisatie van het probleem Verheldering van wat precies het probleem is. Beschrijving van situaties waarin het probleem zich voordoet. Onderzoeken van relevante lijnen naar het verleden: heb je dit al eerder in een andere vorm ervaren? Waar heeft het mee te maken? Welke patronen kun je zien? Door zonder oordeel inzicht te krijgen in de wortels van het probleem, is het makkelijker om oplossingen te vinden die blijvend zijn. Vergelijkbaar met een ijsberg: alleen een route eromheen kiezen, kan maken dat je tegen de massa ijs onder water opvaart.
  2. Inventarisatie reactiepatronen en coping mechanismes In deze fase breng je in kaart hoe je gewoonlijk, en specifiek reageert op problemen en wat je gebruikelijke manier is om hiermee om te gaan (coping mechanisme: sommige mensen vermijden liever, andere gaan ermee in gevecht). Je onderzoekt welke mechanismes goed voor je werken en welke niet.
  3. In kaart brengen van je hulpbronnen. Als NLP coach gespecialiseerd in (zelf)hypnosetechnieken ga ik ervan uit dat het onbewuste belangrijke probleemoplossende en creatieve eigenschappen bezit. Behalve problemen en reactiepatronen, heb je ook hulpbronnen. Deze vormen je kracht en soms vergeet je dat je zo hebt. Je brengt deze persoonlijke hulpbronnen in kaart.
  4. Ontwikkelen van nieuwe tools en deze uitproberen In deze fase ga je samen met je coach op zoek naar nieuwe tools die je bestaande hulpbronnen stimuleren en aanvullen. Dit vraagt om nieuw gedrag, dus dit betekent dat je gaat oefenen hoe je deze tools kunt toepassen. Door evaluatie kijk je samen met je coach wat wel en niet lukt, en welke stappen je hierin kunt en wilt nemen.
  5. Actieplan maken In deze fase kijk je naar de toekomst. Hoe kun je het geleerde optimaal integreren. Hoe ga je het doen en hoe hou je jezelf bij de les.

Werkvormen

Gebruikte werkvormen zijn spiegelende vragen ter verheldering van de vragen en antwoorden, werken met visualisaties en andere vormen van (zelf)hypnose, tekening/collage maken (omdat een beeld meer zegt dan 1000 woorden en soms informatie bevat die je met je verstand niet had kunnen bedenken), NLP oefeningen en creatieve schrijfoefeningen.

Van Klacht naar Kracht

In 2013 heeft Loes een speciale holistische methode ontwikkeld waarin een ziekte of kwaal het uitgangspunt is. Coaching met de Kern Methode richt zich op het activeren en mobiliseren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Het resultaat is een betere gezondheid, meer kwaliteit van leven en een kans op herstel. Lees meer

De Coach

Coach is Loes Vrolijk. Wil je meer weten? Bel dan met 0182-672979 of mail met loes@kerncoaching.nl. Lees hier meer over haar visie en achtergrond.
Wil je weten wat eerdere cliënten over Loes zeggen, klik dan op het Gastenboek.

 


Get Adobe Flash player Plugin by wpburn.com wordpress themes